SPF vs SPF: Garnier ambre solaire sensitive advanced/expert vs Eucerin oil control dry touch

U grupu proizvoda koje smatram neophodnim za negu lica definitivno spada i spf- što je nešto neophodno ukoliko želite da ''odložite'' proces starenja. 
Danas sam želela da vam uporedim dva proizvoda koja imaju spf 50.






Garnier ambre solaire sensitive advanced/expert



Količina: 50ml

Sastav: aqua, homosalate, isopropyl palmitate, ethylhexyl salicylate, butyl methoxydibenzoylmethane, alcohol denat, octocrylene, glycerin, propanediol, Ethylhexyl triazone, bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine, triethanolamine, c12-22 alkyl acrylate / hydroxye thylacrylate copolymer, talc, oxidized starch acetate, phenylbenzimidazole sulfonic acid, Oryza sativa cera/ rice bran wax, tocopherol, hydroxyacetophenone, therm u s thermophillus ferment, phenoxyethanol, trisodium ethylenediamine disuccinate, xanthan gum, drometrizole trisiloxane, aloe barbadensis leaf juice powder, caprylyl glycol, acrylates copolymer, acrylates/ c 10 - 30 alkyla crylate crosspolymer, potassium sorbate 

Proizvođač kaže: Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Sun cream spf50+ nudi veoma visoku zaštitu od sunca. Štiti od UVA, UVB i duge UVA zrake. Formula je razvijena za svetlu, osetljivu i kožu netolerantnu prema suncu. Kremaste je formule koja nije masna i otporna je na vodu. Hipoalergenski, bez parfema i boja.

Miris: blag

Tekstura: srednje gustine




Moj utisak: lako se razmazuje i ne ostavlja beli trag. Ne bih se složila sa tvrdnjom proizvođača da krema nije masna jer je moja koža nakon nanošenja izuzetno sjajna i moram je setovati kamenim puderom. Sjaj je pod kontrolom tri do četiri sata nakon čega moram ponovo naneti puder za setovanje. Ono što sam primetila je da su mi se pojavljivale sitne bubuljice kad god bih koristila ovaj proizvod te vam ne mogu preporučiti ovaj spf. Reakcija moje kože nije bila burna i nerešiva ali svakako ne mogu zanemariti dve do tri površinske sitne bubuljice koje bih dobijala svakog dana nakon korišćenja ovog spf-a. Razlog zbog kog sam dobila te bubuljice su definitivo komedogeni sastojci.
Cena je oko 900 dinara i kupljen je u DM drogerijama.


Eucerin sun protection 50+ oil control dry touch


Količina: 50ml

Sastav: Aqua, Homosalate, Polymethylsilsesquioxane, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethylhexyl Salicylate, Octocrylene, Alcohol Denat, Tapioca Starch, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Cyclomethicone, Behenyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Methylpropanediol, Silica Dimethyl Silylate, Glycerin, Carnitine, Glycyrrhetinic Acid, Glycyrrhiza Inflata Root Extract, Sodium Stearoyl Glutamate, Acrylates-C10-30-Alkyl-Acrylate-Crosspolymer, Carbomer, Xanthan Gum, Sodium Hydroxide, Sodium Chloride, Trisodium EDTA, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol

Proizvođač kažeEucerin Oil control za zaštitu masne kože od sunca SPF 50+ je preparat za zaštitu kože lica od sunca za svaki dan, formulisan za masnu i kožu sklonu aknama. Napredna spektralna tehnologija kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere širokog sprektra za visoku UV zaštitu sa Likokalkonom A koji neutrališe slobodne radikale koje izazivaju UV zraci i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS). Ovaj preparat za zaštitu od sunca takođe sadrži i Gliciretinsku kiselinu koja stimuliše sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože.
Sebum regulatorna tehnologija za kontrolu produkcije sebuma sa L-karnitinom i matirajućim mikro-česticama čini kožu trenutno suvom na dodir i pruža dugotrajni efekat protiv sjaja koji traje do osam sati.
Ne sadrži parfeme i ima izuzetno laganu, nemasnu teksturu. Klinička i dermatološka ispitivanja pokazuju dobru podnošljivost na osetljivoj koži i na koži sklonoj aknama.

Miris: blag

Tekstura: gelasta 




 Moj utisak: Jedino što mi se ne dopada kod ovog proizvoda je cena koja je oko 1600 dinara zato što ovakve proizvode kupujem svakih 20 dana. Sadrži silikone ali zato nije komedogen što mi je bitno. Nije mi izazvao nikakvu reakciju na koži i završnica je mat što mojoj masnoj koži odgovara. Ovo je difinitivno proizvod koji vam mogu preporučiti.

Možete ga kupiti u Lilly drogerijama i apotekama kao što je Srbotrade.



Da li koristite SPF?

Do sledećeg čitanja,

Mirijam.
 

Коментари

  1. Hey, very nice blog! Beautiful and Amazing. I will bookmark your blog and take the feeds also
    say something?
    RCG Online Store

    ОдговориИзбриши

Постави коментар