Nyx glitter glue ili Kreyolan mixing medium- upoređivanje

 Na osnovu mog trogodišnjeg iskustva rada sa pigmentima želela sam da podelim sa vama koji su najbolji proizvodi za rad sa istim. Dakle, u ovom postu ću vam objasniti kako koristiti ova dva proizvoda i pre svega sa kakvim pigmentima.


Nyx lepak za gliter


Kremaste je teksture, lepo se razmazuje i ne pomera senke preko kojih se nanosi. Potreban je vrlo tanak sloj i blago je lepljiv. Ovaj proizvod bih preporučila za nanošenje prah pigmenata  jer sve što je krupnije, uključujući i gliter, ne izgleda lepo i ne može se ''uhvatiti'' i fiksirati na oku.
Nije mi izazvao nikakvu negativnu reakciju, nije mi isušio kapke  i ne uvlači se u pregib. Postojan je i kada nanesete pigment ne morate brinuti o tome da će se skinuti sa oka. Imata vremena da izblendate ivice nakon nanošenja pigmenta.

Kako ga koristim?

Možete ga naneti i pljosnatom četkicom (ukoliko želite preciznost) i prstom (ukoliko ne želite oštre linije). Ono što mi se dopada kod njega je da ne možete preterati sa prah pigmentom jer ono što se prvo ''uhvati'' tu i ostane, osuši se i ne možete više dodavati proizvod što znači da se neće skameniti i neće se kruniti.

Gde kupiti: Aleksandar

i na gornjem i na donjem kapku sam koristila nyx litter glue



tekstura proizvoda



Kreyolan mixing medium






Vrlo je tečan i brzo se suši. Kada nanesete pigment preko njega on će tu i ostati i nećete moći da izblendate ivice što nije slučaj sa nyx-ovim lepkom. Ovaj proizvod koristim isključivo za pigmente krupnije granulacije i glitere jer je formula takva da ih može ''držati''. Dobar je i kao baza za prah pigmente (jači je od nyx-a) ali ga ne koristim u te svrhe jer mi iritira oči zbog alkohola koji se nalazi u njegovom sastavu i previše ih skameni te pigmenti ne izgledaju glatko na oku već se pojavljuju u grudvicama. Koristim ga isključivo kada preko, već nanesenog prah pigmenta ili senke, želim da stavim neki gliter kao toper. 
Koristim ga i kada hoću da osvežim osušene pomade za obrve i ajlajnere.

Kako?
Uzmem pljosnatu četkicu na kojoj je mala količina mixing mediuma i pređem preko mesta gde želim pigment ali ne vučem četkicu već tapkam proizvod kako ne bih pomerila već nanesen pigment i time napravila problem. Četkice koje koristim za nanošenje krupnijih pigmenata su pufnastije jer time postignem bolju disperziju proizvoda. Jedan od problema sa ovim proizvodom je ako preko njega nanesete mnogo pigmenta pogotovo ako ima krupnije čestice, posle sat vremena ćete primetiti da je prizvod ispucao i počeće da se kruni.

Gde kupiti: kreyolan




na donjem kapku sam koristila mixing medium kao bazu
 za pigment krupnijih čestica



Oba ova proizvoda volim i koristim ih u različite svrhe te vam ne mogu preporučiti samo jedan. Ali ukoliko ih poredim na osnovu toga sa kim je lakše raditi onda je to definitivno nyx jer je lakši i za nanošenje, manja je verovanoća greške a i ne iritira mi oči.


Do sledećeg čitanja,

Mirjana.



Коментари